Η Οδύσσεια του κυρίου Λαζαρέσκου

Ρουμανία/Rumania, 2005, εγχ./col.
Σκην./Dir.: Cristi Puiu. Σεν./Scr.: Cristi Puiu, Razvan Radulescu. Φωτ./Cin.: Oleg Mutu, Andrei Butica. Μοντ./Ed.: Dana Bunescu. Μουσ./Mus.: Andreea Paduraru. Ηθ./Cast: Ion Fiscuteanu, Luminita Gheorghiu, Doru Ana. Παρ./Prod.: Mandragora. Διαν./Dist.: AMA Films. Διάρκεια/Dur.: 150΄.

Ο μοναχικός κος Λαζαρέσκου καλεί το ασθενοφόρο και ο τραυματιοφορέας, που φτάνει, αποφασίζει ότι πρέπει να τον πάει στο νοσοκομείο. Ξαφνικά τον στέλνουν σε άλλο, και μετά σε άλλο, και στη συνέχεια σε ένα ακόμη... Η νύχτα απλώνεται και δεν μπορεί να βρεθεί νοσοκομείο. Η υγεία του αρχίζει να επιδεινώνεται γρήγορα.

Την ταινία προτείνει ο Γιάννης Οικονομίδης:
Δεν είχα δει την ταινία όταν έπαιξε στους κινηματογράφους, κι όταν την είδα στο dvd, θυμάμαι να μη με χωράει ο τόπος. Μου δημιούργησε τέτοια οργή, τέτοιο παράπονο και θύμο, που σπάνια έχω βιώσει με έργο τέχνης. Ειλικρινά δεν περίμενα ότι θα με εμβόλιζε τόσο. Τελικά, σημασία έχει ένα έργο να σε μετατοπίζει, να σε βγάζει έξω από το πετσί σου. Χαίρομαι που χάρη στο Πανόραμα θα τη δω για πρώτη φορά και στη μεγάλη οθόνη.

Moartea domnului Lazarescu-6

970x230 logosFooter1