Το γυάλινο κλουβί

Ισπανία/Spain, 1986, εγχρ./col.
Σκην./Dir. - Σεν./Scr.: Agustí Villaronga. Φωτ./Cin.: Jaume Peracaula. Μοντ./Ed.: Raúl Román. Μουσ./Mus.: Javier Navarrete. Ηθ./Cast: Günter Meisner, David Sust, Marisa Paredes. Παρ./Prod.: T.E.M. Productores S.A.. Διάρκεια/Dur.: 110΄.

Ο πρώην Ναζί γιατρός Κλάους προσπαθεί να αυτοκτονήσει, αλλά δεν τα καταφέρνει. Όλο του το σώμα παραλύει και χρειάζεται εξωτερική φροντίδα. Η γυναίκα του, μετά από προτροπή του, προσλαμβάνει έναν έφηβο, τον Άντζελο, που φτάνει μυστηριωδώς στο σπίτι τους. Αποκαλύπτεται ότι ο Κλάους ήταν βασανιστής παιδόφιλος και ο Άντζελο θύμα των πειραμάτων του. Διαταραγμένος διανοητικά πια, προτίθεται να ακολουθήσει και να εφαρμόσει τις νοσηρές τακτικές που υπέστη από τον πρώην γιατρό.

Την ταινία προτείνει ο Δημήτρης Παναγιωτάτος:
Είδα την ταινία τυχαία ένα βράδυ. Αυτές οι εικόνες, αυτή η μουσική, σε ταράζουν, σε στοιχειώνουν για πολύ καιρό. Κι ας πρόκειται μόλις για την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Agusti Villaronga, βασισμένης σε ντοκουμέντα για βασανιστήρια ναζιστών γιατρών σε νεαρά αγόρια και στα γραπτά του Μπατάιγ για τον περιβόητο σφαγέα παιδιών Ζιλ ντε Ρε. Είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ τόσο αλλιώτικο από τα άλλα, σκοτεινό, προκλητικό και απίστευτα τρομακτικό στην αλήθεια του, που πάντα σοκάρει όταν μας υπενθυμίζει ότι οι πιο καλοί βιαστές είναι συνήθως αυτοί που βιάστηκαν, οι πιο καλοί βασανιστές αυτοί που βασανίστηκαν...

Tras es cristal-1

Trailer

970x230 logosFooter1