Όλα Είναι Δρόμος

Ελλάδα/Greece, 1998, εγχ./col. Σκην./Dir.: Pantelis Voulgaris. Σεν./Scr.: Pantelis Voulgaris, Giorgos Skabardonis. Φωτ./Cin.: Giorgos Frantzos. Μοντ./Ed.: Dinos Katsouridis.Μουσ./Mus.: Stamatis Spanoudakis.  Ηθ./Cast: Thanasis Vengos, Giorgos Armenis, Dimitris Katalifos, Kostas Kazanas. Παρ./Prod.: Alco Films, Greek Film Center, ERT. Διάρκεια/Dur.: 118΄.

Τρεις ιστορίες με κοινό παρονομαστή την περιοχή του Εύρου. Στην πρώτη, ένας αρχαιολόγος μετά από μια πρόσφατη ανακάλυψη, αναζητά τους φίλους  και συναδέλφους του γιου του που αυτοκτόνησε στο στρατό πριν από ένα χρόνο. Στη δεύτερη ιστορία, μια ομάδα ορνιθολόγων πηγαίνει στο Δέλτα του Έβρου για να παρατηρήσουν την τελευταία νανόχηνα που έχει καταφύγει στο ποτάμι, με τη βοήθεια ενός ηλικιωμένου θηροφύλακα, ενώ στην τρίτη ένας μεσήλικας εργοστασιάρχης καταφεύγει στα μπουζούκια της επαρχίας και πίνει για να ξεχάσει, καθώς η σύζυγός του πήρε τα δυο μικρά παιδιά τους και τον εγκατέλειψε.

Ola-Einai-Dromos-1

Την ταινία προτείνει ο Νίκος Χρυσός:

xrisos"Ο Βούλγαρης πετυχαίνει να ανασυνθέσει στην οθόνη την λεπτή ειρωνεία  και το λαϊκό παράδοξο  που συναντώ συχνά στα διηγήματα του Γιώργου Σκαμπαρδώνη, με τον οποίο συνεργάστηκε εδώ στο σενάριο. Κι ενώ, οι τρεις δραματικές καρτ ποστάλ που συναποτελούν την ταινία, διαδραματίζονται σε αναγνωρίσιμα σημεία της Βόρειας Ελλάδας, ωστόσο καταφέρνουν να εικονοποιήσουν την απώλεια, την απελπισία, τη μοναξιά κι εν τέλει τη ζωή καθώς σπαταλιέται στους δρόμους κάθε γωνιάς του πλανήτη."

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Οι Αρμονίες του Βερκμάιστερ Κόκκινος Ψαλμός »

970x230 logosFooter1