Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Διπλή Ζωή της Βερόνικα

Γαλλία/France, Πολωνία/Poland, 1991, εγχ./col. Σκην./Dir.: Krzysztof Kieslowski. Σεν./Scr.: Krzysztof Kieslowski, Krzysztof Piesiewicz. Φωτ./Cin.: Slawomir Idziak. Μοντ./Ed.: Jacques Witta. Μουσ./Mus.: Zbigniew Preisner. Ηθ./Cast: Irene Jacob, Halina Gryglaszewska, Kalina Jedrusik, Aleksander Bardini. Παρ./Prod.: Leonardo De La Fuente. Διάρκεια/Dur.: 98΄.

Η Βερόνικα ζει στην Πολωνία. Η Βερονίκ ζει στο Παρίσι. Δεν γνωρίζονται μεταξύ τους. Η Βερόνικα βρίσκει κατοικία σε μία σχολή μουσικής, δουλεύει σκληρά, αλλά καταρρέει και πεθαίνει στην πρώτη της παράσταση. Σε αυτό το σημείο η ζωή της Βερονίκ φαίνεται να αλλάζει και επιλέγει να μην γίνει τραγουδίστρια.

La double vie de Véronique1

Την ταινία προτείνει η Βάσια Τζανακάρη:

tzanakari“Η Βερόνικα ζει στην Πολωνία, η Βερονίκ στη Γαλλία. Δεν έχουν συναντηθεί ποτέ μα οι ζωές τους συνδέονται με τρόπο μεταφυσικό. Η ταινία πραγματεύεται την αναζήτηση ταυτότητας μέσω του άλλου, το φόβο ότι η πραγματική ζωή μας διαφεύγει, το αίσθημα του ανοίκειου. Η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πλοκή, η υπαινικτική αφήγηση, η συμβολιστική χρήση καθημερινών αντικειμένων -όπως το γυαλί που μας προστατεύει αλλά μας απομακρύνει από τον έξω κόσμο- και η υποβλητική μουσική του Preisner, συνθέτουν ένα μικρό εύθραυστο αριστούργημα.”

Trailer