Εκδρομή

Εκδρομή

Τάκης Κανελλόπουλος - Ελλάδα - 1966 - ασπρόμαυρη

 

 Σκηνοθεσία: Τάκης Κανελλόπουλος 

Σενάριο: Γιώργος Κιτσόπουλος | Φωτογραφία: Συράκος Δανάλης

Μοντάζ: Τάκης Κανελλόπουλος | Μουσική: Νίκος Μαμαγκάκης

Ηθοποιοί: Λίλυ Παπαγιάννη, Αγγελος Αντωνόπουλος, Κώστας Καραγιώργης 

Παραγωγός: Κώστας Κανελλόπουλος | Διάρκεια: 87'

 

 

1941 και ο πόλεμος κορυφώνεται. Η γυναίκα ενός υπολοχαγού κι ένας λοχίας ερωτεύονται παράφορα. Οι καιροί και οι συνθήκες -στρατιωτικό καθήκον, γάμος, η φιλία μεταξύ των δύο αντρών- απαγορεύουν αυτό τον έρωτα, όμως δεν τον αναιρούν. Όταν ο υπολοχαγός τραυματίζεται και οδηγείται στο νοσοκομείο, οι δυο εραστές, ενάντια σε κάθε ηθική υποχρέωση, αποτολμούν τη μόνη δυνατή διέξοδο: αυτός λιποτακτεί, εκείνη εγκαταλείπει τον άντρα της, και ξεκινούν μια πορεία χωρίς επιστροφή προς τα σύνορα.

 

«Εγώ απλώς, πραγματικά απλώς, θέλησα να αφηγηθώ μια ερωτική ιστορία ανάμεσα σε τρία πρόσωπα. Η ταινία δεν έχει κανένα απολύτως συμβολισμό όσο κι αν μερικές φράσεις του διαλόγου πιθανόν να στηρίζουν μια τέτοια άποψη. Η ταινία είναι ευθεία». [δηλώσεις του σκηνοθέτη στην εφ. Η Καθημερινή (Ροζίτα Σώκου) 17-4-1966].

 

ΤΑΚΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

(1933–1990)
Ελλάδα

Επιλεγμένη φιλμογραφία:

Σόνια (1980)
Το χρονικό μιας Κυριακής (1975)
Η τελευταία άνοιξη (1972)
Παρένθεση (1968)
Μακεδονικός γάμος (1960)

 

Διαβάστηκε 2261 φορές

Trailer

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ουρανός Ρομαντικό σημείωμα »

970x230 logosFooter1