Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γραμμές

Γραμμές

Βασίλης Μαζωμένος - Ελλάδα - 2016 - έγχρωμη

 

 Σκηνοθεσία, Σενάριο: Βασίλης Μαζωμένος

Φωτογραφία: Γιώργος Παπανδρικόπουλος | Μοντάζ: Θάνος Κουτσανδρέας 

Μουσική: Αλέξανδρος Χριστάρας, Μιχάλης Νιβολιανίτης

Ηθοποιοί: Θέμης Πάνου, Τάσος Νούσιας, Άννα Καλαϊτζίδου, Θοδωρής Κατσαφάδος, Λεωνίδας Κακούρης

Παραγωγός: Βασίλης Μαζωμένος | Παραγωγή: Horme Pictures, ΕΡΤ, Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου | Διάρκεια: 88'

 

Η Ελλάδα σήμερα. Επτά διαφορετικές ιστορίες για επτά άτομα που έχουν ήδη φτάσει στα όριά τους και τελικά καταρρέουν. Παρά τη φαινομενικά προφανή σύνδεσή τους, συνδέονται ταυτόχρονα μέσω μιας κοινής απελπισμένης δράσης: το τελευταίο τηλεφώνημά τους στο κέντρο ψυχολογικής υποστήριξης που ονομάζεται "Γραμμή Ζωής". Είναι η τελευταία ελπίδα τους. Καθώς όμως κανείς δεν μπορεί να τους βοηθήσει πραγματικά, ακόμη και τότε, παραμένουν όλοι τους μέρος της σύγχρονης ελληνικής τραγωδίας.


Κατά τις πρόβες της τελικής σκηνής, ο σκηνοθέτης και οι ηθοποιοί παραλίγο να συλληφθούν από την αστυνομία, καθώς η αστυνομία θεώρησε -προτού συνειδητοποιήσει ότι επρόκειτο για γύρισμα κινηματογραφικής σκηνής- ότι ήταν μια πραγματική συμμορία νεοναζί που διαδήλωνε εναντίον των προσφύγων.

 

Στο 10ο Greek Film Festival του Λονδίνου η ταινία απέσπασε το βραβείο ''Best Concept for Fiction Feature'', στα Maverick Movie Awards στις ΗΠΑ, κέρδισε το βραβείο σκηνοθεσίας. Το 2017 απέσπασε το βραβείο καλύτερης ταινίας στο Scandinavian International Film Festival στο Ελσίνκι, στο Sose International Film Festival στο Γερεβάν της Αρμενίας, απέσπασε τα βραβεία σεναρίου και φωτογραφίας και στο Rome Independent Prisma Awards στην Ιταλία απέσπασε το βραβείο της καλύτερης ταινίας. Το 2019 κέρδισε το βραβείο για το καλύτερο δράμα στα Vegas Movie Awards.

 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΖΩΜΕΝΟΣ

(1964)
Ελλάδα

Επιλεγμένη φιλμογραφία:

Εξορία (2019)
10η μέρα (2012)
Guilt (2009)
Λόγοι και αμαρτήματα (2004)
Η μνήμη (2002)
Το χρήμα: Μια μυθολογία του Σκότους (1998)

 

Διαβάστηκε 2931 φορές

Trailer