ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

30th-panorama-program web

Δείτε το ωρολόγιο πρόγραμμα κλικάροντας στην παραπάνω εικόνα ή ακολουθώντας αυτό το link

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΣΗΜΕΡΑ

Εδώ βλέπατε το ημερήσιο πρόγραμμα του επετειακού 30ου Πανοράματος. Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το φθινόπωρο του 2018 και την 31η διοργάνωση! 

ΑΦΙΣΑ

 

Η Διπλή Ζωή της Βερόνικα

Γαλλία/France, Πολωνία/Poland, 1991, εγχ./col. Σκην./Dir.: Krzysztof Kieslowski. Σεν./Scr.: Krzysztof Kieslowski, Krzysztof Piesiewicz. Φωτ./Cin.: Slawomir Idziak. Μοντ./Ed.: Jacques Witta. Μουσ./Mus.: Zbigniew Preisner. Ηθ./Cast: Irene Jacob, Halina Gryglaszewska, Kalina Jedrusik, Aleksander Bardini. Παρ./Prod.: Leonardo De La Fuente. Διάρκεια/Dur.: 98΄.

Η Βερόνικα ζει στην Πολωνία. Η Βερονίκ ζει στο Παρίσι. Δεν γνωρίζονται μεταξύ τους. Η Βερόνικα βρίσκει κατοικία σε μία σχολή μουσικής, δουλεύει σκληρά, αλλά καταρρέει και πεθαίνει στην πρώτη της παράσταση. Σε αυτό το σημείο η ζωή της Βερονίκ φαίνεται να αλλάζει και επιλέγει να μην γίνει τραγουδίστρια.

La double vie de Véronique1

Την ταινία προτείνει η Βάσια Τζανακάρη:

tzanakari“Η Βερόνικα ζει στην Πολωνία, η Βερονίκ στη Γαλλία. Δεν έχουν συναντηθεί ποτέ μα οι ζωές τους συνδέονται με τρόπο μεταφυσικό. Η ταινία πραγματεύεται την αναζήτηση ταυτότητας μέσω του άλλου, το φόβο ότι η πραγματική ζωή μας διαφεύγει, το αίσθημα του ανοίκειου. Η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πλοκή, η υπαινικτική αφήγηση, η συμβολιστική χρήση καθημερινών αντικειμένων -όπως το γυαλί που μας προστατεύει αλλά μας απομακρύνει από τον έξω κόσμο- και η υποβλητική μουσική του Preisner, συνθέτουν ένα μικρό εύθραυστο αριστούργημα.”

Trailer

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ο Καθρέφτης Οι Αρμονίες του Βερκμάιστερ »